کد خبر 492114
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹

مدیر گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آلودگی هوا هم موجب دگرگونی مزاجی در بدن می‌شود و هم به‌تدریج بیماری‌های ترکیبی همچون تنگی‌ها، انسدادها و تصلب‌های عروق و مجاری را ایجاد یا تشدید می‌کند.

 به گزارش مشرق، مجید انوشیروانی مدیر گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، درباره تدابیر نفس کشیدن در هوای آلوده اظهار داشت: آلودگی هوا با مشخصات امروزی، پدیده‌ای جدید است که در زمان حکمای کهن به این شکل سابقه نداشته است.

وی گفت: در روزگار ما، پدیده‌های دیگری نیز حادث شده‌اند که در گذشته وجود نداشته‌اند، مثلاً امواج الکترومغناطیسی غیرطبیعی، از نورهای مصنوعی گرفته تا امواج رادیویی، امروزه محیط روزمرۀ ما را پر کرده‌اند.

مدیر گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: این درحالی است که در دوران حکما، تابش‌های کیهانی، تنها منشأ این امواج بوده است همچنین آلودگی‌ها و آزارهای صوتی، در گذشته هیچ‌گاه تا این حد فراگیر و گسترده نبوده‌اند.

انوشیروانی در پیام تندرستی ادامه داد: همچنین مردم، ناخواسته در معرض صداهای مهیب و ناخوشایند قرار نمی‌گرفتند زیرا نه این‌همه صداهای ناهنجار در محیط زندگی روزمره وجود داشت و نه نغمه‌ها و الحان موسیقی از تعادل و توازن دور بودند و نه شدت صوت آنها می‌توانست از حد صداهای عادی سازها فراتر برود.

وی خاطرنشان کرد: آلودگی گستردۀ آب و خاک با سموم و آفت‌کش‌ها, فلزات سنگین, پسماندهای صنایع گوناگون و مسمومیت‌های حاد یا تدریجی آنها نیز پدیده‌ای جدید است که نمی‌توان نشانی از آن در روزگار حکیمان کهن پیدا کرد.

مدیر گروه آموزشی طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: حالا باید دانست که این سبب بیماری‌زا، یعنی آلودگی هوا، کدام نوع از بیماری‌ها را در ما ایجاد می‌کند یا شدت آن را افزایش می‌دهد؟

انوشیروانی یادآور شد: آلودگی هوا هم موجب دگرگونی مزاجی در بدن می‌شود و هم به‌تدریج بیماری‌های ترکیبی همچون تنگی‌ها، انسدادها و تصلب‌های عروق و مجاری را ایجاد یا تشدید می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس